Η εταιρεία AGNODIKI® medical consulting παρέχει υπηρεσίες ανάλογες των ιατρικών τμημάτων των φαρμακευτικών εταιρειών (medical affairs),

με ιδιαίτερη έμφαση σε χρονοβόρες και στρατηγικά σημαντικές δραστηριότητες.

 

Παραδείγματα τέτοιων δραστηριοτήτων στον φαρμακευτικό τομέα και στις εταιρείες ιατρικής τεχνολογίας περιλαμβάνουν:

  • Εναρμόνιση των δραστηριοτήτων του ιατρικού τμήματος με τη στρατηγική της εταιρείας με καινοτόμους τρόπους, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της εισαγωγής νέων προϊόντων στην αγορά (launch).
  • Δικτύωση με ειδικούς και διαμορφωτές της κοινής γνώμης στον ιατρικό τομέα και ένταξή τους στις δραστηριότητές σας.
  • Συνεχής ιατρική εκπαίδευση των ενδιαφερομένων με κλασικές ή καινοτόμες μεθόδους. 
  • Δημιουργία, ανάλυση ή ερμηνεία κλινικών δεδομένων με στόχο την ανεύρεση νέων ευκαιριών.

 

Η εταιρεία AGNODIKI® medical consulting μπορεί να σας υποστηρίξει στην επίτευξη σημαντικών στόχων με διάφορες υπηρεσίες που θα προσθέσουν αξία στις ενέργειές σας.

Συγγραφή ιατρικών κειμένων

Χρειάζεστε άψογα ιατρικά κείμενα; Αναθέστε στην εταιρεία AGNODIKI® medical consulting την συγγραφή, επανεξέταση, ενημέρωση ή επεξεργασία των εγγράφων σας. Σύνθετες και δυσνόητες έννοιες θα μεταμορφωθούν σε ενδιαφέροντα, κατανοητά κείμενα με ρέουσα, γλαφυρή γλώσσα και δομή. 

Περισσότερες λεπτομέρειες

Ιατρική εκπαίδευση

Σχεδιάζετε τη δημιουργία προγραμμάτων ιατρικής εκπαίδευσης online, ή σε συμπόσια κατά τη διάρκεια συνεδρίων, ή ανεξάρτητες επιστημονικές συναντήσεις;

Μετατρέψτε τα προγράμματα ιατρικής εκπαίδευσης σε γνωστικά ταξίδια με την εταιρεία AGNODIKI® medical consulting. Θα εντυπωσιαστείτε από το feed-back του κοινού σας.

Περισσότερες λεπτομέρειες

 

 

Ιατρικά προγράμματα

Ετοιμάζεστε να εισάγετε ένα νέο προϊόν στην αγορά, ή αξιολογείτε ποιές φαρμακευτικές ουσίες ταιριάζουν στο μελλοντικό σας χαρτοφυλάκιο; Ή μήπως θέλετε να οργανώσετε advisory boards ή να δημιουργήσετε νέα κλινικά δεδομένα φάσης IV;

Εμπιστευτείτε την εταιρεία  AGNODIKI® medical consulting. 

Περισσότερες λεπτομέρειες


Με την εταιρεία AGNODIKI® medical consulting μπορείτε να επωφεληθείτε πολλαπλά: 

- Ολοκληρωμένη ερμηνεία σύνθετων ιατρικών εννοιών

- Εστίαση στην ποιότητα και την επιστημονική ακρίβεια 

- Αντικειμενική και απροκατάληπτη επικοινωνία 

- Μακροχρόνιες συνεργασίες με ειδικούς

- Ακαδημαϊκές γνώσεις και εκτενής εμπειρία 

- Ολιστική προσέγγιση ιατρικών προγραμμάτων με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων, προσαρμοσμένη στις διαδικασίες της εταιρείας σας

- Λογικές τιμές

 

 

Πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία AGNODIKI®  medical consulting

Η εταιρεία AGNODIKI® medical consulting, ιδρύθηκε από τη Μαρία Νίκη Αιγυπτιάδου και παρέχει υπηρεσίες ανάλογες των ιατρικών τμημάτων των φαρμακευτικών εταιρειών.

 

Η Μαρία Νίκη Αιγυπτιάδου έχει το χάρισμα της ερμηνείας σύνθετων ιατρικών εννοιών, τις οποίες μπορεί να διατυπώσει με κατανοητό και ολοκληρωμένο τρόπο. Επίσης διαθέτει εκτενή εμπειρία στην επικοινωνία με ειδικούς και διαμορφωτές της κοινής γνώμης στον ιατρικό τομέα, τους οποίους παρακινεί σε δημιουργικές συνεργασίες. 


Η Μαρία Νίκη Αιγυπτιάδου είναι γιατρός, ειδικευμένη στην καρδιολογία. Ξεκίνησε την καριέρα της εργαζόμενη σε διάφορα νοσοκομεία και ασχολήθηκε εκτενώς με την κλινική έρευνα. Πραγματοποίησε πολυάριθμες ανακοινώσεις νέων κλινικών δεδομένων και ομιλίες σε συνέδρια και δημοσίευσε άρθρα σε διεθνή και ελληνικά ιατρικά περιοδικά. Υποστήριξε με επιτυχία τη διδακτορική της διατριβή με τίτλο ''Η προγνωστική αξία του δείκτη Αθηνών κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας κόπωσης'' και ανακυρήχθηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής. 

 

Στη συνέχεια εργάστηκε στα ιατρικά τμήματα των φαρμακευτικών εταιρειών Bristol Myers Squibb, Actelion pharmaceuticals, και Daiichi Sankyo Europe GmbH. Παράλληλα ολοκλήρωσε εξ αποστάσεως ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα διεθνούς διοίκησης επιχειρήσεων ΜΒΑ του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

 

Τον Ιανουάριο του 2016 ίδρυσε την εταιρεία AGNODIKI® medical consulting, η οποία παρέχει υπηρεσίες ανάλογες των ιατρικών τμημάτων των φαρμακευτικών εταιρειών, όπως η συγγραφή ιατρικών κειμένων, η οργάνωση ιατρικής εκπαίδευσης και άλλα επιστημονικά προγράμματα.

 

Κατέχει άπταιστα την Ελληνική, την Αγγλική και την Γερμανική γλώσσα. 

 

Μέλος των συλλόγων/ εταιρειών

  • Bayerische Landesärztekammer (BLÄK)
  • European Society of Cardiology (ESC) 
  • European Association for CV Prevention and Rehabilitation (EACPR)
  • European Medical Writers Association (EMWA)
  • University of London International Programmes Alumni Association

 

 

 

Μαρτυρίες

Είμαι υπερήφανη και ευγνόμων για τις μαρτυρίες συμαίνοντων προσωπικοτήτων, με τις οποίες είχα την τιμή να συνεργαστώ, ή συνεργάζομαι επί του παρόντος.

Διαβάστε τις μαρτυρίες

 

Links

Μπορείτε να με βρείτε επίσης στις εξής ιστοσελίδες:

Δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις

Έχω δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή και ελληνικά ιατρικά περιοδικά. Επίσης έχω μεταφράσει ή συγγράψει ιατρικά βιβλία και κατευθυντήριες οδηγίες.

Έχω παρουσιάσει διάφορα ιατρικά θέματα ως προσκεκλημένη ομιλήτρια, καθώς και ευρήματα κλινικών μελετών σε διεθνή και ελληνικά ιατρικά συνέδρια.

Εδώ θα βρείτε τις δημοσιεύσεις μου.


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΝΟΔΙΚΗΣ

 

  

 

 

Η Αγνοδίκη η Αθηναία υπήρξε η πρώτη γυναίκα γιατρός στην αρχαία Ελλάδα, σε μια εποχή κατά την οποία δεν επιτρεπόταν στις γυναίκες να ασκούν το επάγγλεμα της ιατρικής. 


Την εποχή εκείνη, οι γυναίκες που κυοφορούσαν είχαν δύο επιλογές: είτε να υπηστηριχθούν από άνδρα γιατρό κατά τη διάρκεια του τοκετού, είτε να γεννήσουν χωρίς καμία ιατρική βοήθεια. Οι περισσότερες προτιμούσαν τη δεύτερη επιλογή, λόγω ντροπής. Κατά συνέπεια, η θνητότητα των νεογνών και των μητέρων ήταν πολύ υψηλή.

 

Η Αγνοδίκη ήθελε να αλλάξει αυτή την κατάσταση. Μεταμφιέστηκε σε άνδρα, ταξίδεψε στην Αλεξάνδρεια και σπούδασε ιατρική υπό την εποπτεία του Ηρόφιλου, διάσημου ιατρού στον αρχαίο κόσμο. Αργότερα η Αγνοδίκη επέστρεψε στην Αθήνα και άρχισε να εργάζεται ως μαιευτήρας. Πριν από κάθε τοκετό, αποκάλυπτε μυστικά το φύλο της στις γυναίκες, οι οποίες την εμπιστεύονταν και δέχονταν τις υπηρεσίες της με ανακούφιση.   

 

Η Αγνοδίκη ήταν πολύ επιτυχής, όμως, οι άνδρες συνάδελφοί της ήταν καχύποπτοι και την κατηγόρησαν για ανηθικότητα. Μη γνωρίζοντας ότι ήταν γυναίκα, πίστευαν ότι σύναπτε απρεπείς σχέσεις με τις γυναίκες πελάτισσές της, και την πήγαν στο δικαστήριο. Η Αγνοδίκη, για να αποφύγει την κατηγορία της ανηθικότητας, αποκάλυψε δημόσια το φύλο της. Πάραυτα καταδικάστηκε για παράνομη εξάσκηση του ιατρικού επαγγέλματος.  

 

Ευτυχώς, το αίτημά της για επανάληψη της δίκης έγινε αποδεκτό. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης δίκης αθωόθηκε και ο νόμος που απαγόρευε στις γυναίκες να ασκούν την ιατρική καταργήθηκε.  

 

ΠΗΓΗ: K. Γεωργακόπουλος. Αρχαία Ελλάδα: Αρχαίοι έλληνες ιατροί. 1998 Εκδόσεις ΙΑΣΩ

 

Copyright © 2016 Maria Niki Aigyptiadou. 

 

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το υλικό για προσωπική ή εκπαιδευτική χρήση, παρακλείστε να αναφέρετε την πηγή ως εξής: Μαρία Νίκη Κ. Αιγυπτιάδου. Η ιστορία της Αγνοδίκης. www.agnodiki.eu, accessed on (ημερομηνία).